Zij-instromer

Onze mogelijkheden voor zij-instromers

Ontdek hoe mooi het onderwijs is

Switch naar een betekenisvol beroep
Wil jij de overstap maken naar het onderwijs? Dat begrijpen we. Want wat ons betreft is leerkracht het belangrijkste beroep ter wereld. Als leraar leer je kinderen vaardigheden die ze de rest van hun leven met zich meedragen. Wat jij kinderen op de basisschool leert, nemen ze mee in hun omgang met zichzelf, elkaar en de wereld om zich heen. 

Heb je (nog) geen onderwijsbevoegdheid, maar wel interesse in een baan in het onderwijs bij een van de openbare scholen van Scholengroep Holland? Kijk dan eens naar een zij-instroomtraject. Je komt hiervoor in aanmerking als je nog niet bent ingeschreven bij een pabo en als je nog niet in het bezit bent van een onderwijsbevoegdheid.

Hoe ziet dit omscholingstraject eruit?
Na een kennismakingsgesprek volgt er een uitgebreidere kennismaking op een school. Als we over en weer de samenwerking willen aangaan, dan doe je eerst een assessment. Daarna wordt een scholingstraject voor je opgesteld, in samenwerking met een hogeschool. Dit is een intensief maar ook leuk traject van twee jaar, waarin je naast je opleiding ook meteen minimaal twee dagen per week werkzaam bent op een school. Tijdens dit traject word je begeleid door een behulpzame en ervaren collega.

Interesse in een overstap?
Stuur dan je cv en motivatiebrief naar solliciteren@scholengroepholland.nl en we nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. 

Nieuwsgierig naar Scholengroep Holland?

Bekijk website