Elke schooldag weer een schat aan verhalen

Dit zijn de verhalen van Scholengroep Holland

Waar verhalen samenkomen
Scholengroep Holland zit vol verhalen. Elke dag maken onze leerkrachten én onze kinderen wel wat bijzonders mee. Wij geven graag een inkijkje in enkele van deze grappige, inspirerende en ontroerende verhalen.

Sandra

“We hebben een heel hecht team. We lachen met elkaar, delen verdriet met elkaar en denken met elkaar mee. Het is een feestje om naar het werk te gaan.”

Sandra Scheffer

  • Onderwijsassistente
  • Prins Willem Alexander school
Lees het hele verhaal van Sandra

Na jaren in de kinderopvang gewerkt te hebben, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. En die heb ik gevonden op de Prins Willem Alexander school. Daar starten voelde echt als een warm bad. Ik werd goed geholpen door de collega’s en ik voel me helemaal op mijn plek. We hebben een heel hecht team. We lachen met elkaar, we delen verdriet met elkaar en denken met elkaar mee. Het is een feestje om naar het werk te gaan.

Bij ons op school vinden we het belangrijk dat we het samen doen. De kinderen, het team en alle ouders vormen samen één team. Ik ben trots op hoe wij als team er zijn voor de kinderen. We willen allemaal hetzelfde: zo goed mogelijk onderwijs voor onze leerlingen. Wat ik fijn vind aan de Prins Willem Alexander school is dat we open staan voor elkaar en in elk kind kwaliteiten en talenten zien. 

Petra

“Ik ervaar veel werkplezier doordat we respectvol met elkaar samenwerken en lol met elkaar kunnen maken. Je kunt pas leren als je je goed voelt. Dat geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor het team.”

Petra Labeeuw

  • Leerkracht groep 8
  • De Meander
Lees het hele verhaal van Petra

Binnen Scholengroep Holland zijn er leergemeenschappen opgestart, zodat we kennis kunnen delen met andere scholen. Ik vind het fijn dat Scholengroep Holland dit faciliteert. Iedere school wil het beste voor de leerlingen en dan is het fijn om kennis en ervaringen te delen met andere scholen binnen de scholengroep.  

Ik ervaar veel werkplezier doordat we respectvol met elkaar samenwerken en lol met elkaar kunnen maken. Je kunt pas leren als je je goed voelt. Dat geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor het team. Er is ook ruimte voor persoonlijke groei. Ik wil professionaliseren in de plusgroep en daarover kan ik met collega’s binnen én buiten De Meander over sparren.

“Ik vind dat wij ons passend onderwijs goed hebben ingericht. Er is persoonlijke begeleiding voor leerlingen die dit nodig hebben."

Meike Tanesha

  • Vakleerkracht gym en leerkracht groep 5
  • De Bonte Tol
Lees het hele verhaal van Meike

Als gymleerkracht geef ik de gymlessen op De Bonte Tol. Daarnaast sta ik voor groep 5. De manier van werken op De Bonte Tol past heel goed bij mijn persoonlijke visie op onderwijs. Ik vind dat wij ons passend onderwijs super goed hebben ingericht. Er is persoonlijke begeleiding voor leerlingen die dit nodig hebben.

Ik vind het belangrijk dat je met elkaar een informeel praatje kunt maken en daarnaast ook je collega’s aan kunt spreken op leerkrachtgedrag en handelen. Wat betreft regels en manier van lesgeven is er een doorlopende lijn binnen de school.

“Mijn doelgroep is hartstikke leuk. Ik heb contact met verschillende scholen en ik heb leerlingen uit uiteenlopende landen met allemaal een eigen achtergrond.”

Fariha Elmorabit

  • Leerkracht taalklas
Lees het hele verhaal van Fariha

Ik geef les aan de taalklas op basisschool Omnia. In de taalklas zitten leerlingen van verschillende scholen. Een taalklas is er voor leerlingen die nog niet zo thuis zijn in de Nederlandse taal en cultuur. Niet op alle scholen van Scholengroep Holland wordt hiermee gewerkt. Op sommige scholen gaan alle leerlingen direct mee in het regulier onderwijs. 

Van het bestuur heb ik de mogelijkheid gekregen om de opleiding NT2-specialist te gaan doen. Nu geef ik les aan de taalklas, heb ik vrijheid om mijn manier van lesgeven zelf vorm te geven, beleid te schrijven en dat te delen met collega’s. Mijn doelgroep is hartstikke leuk. Ik heb contact met verschillende scholen en ik heb leerlingen uit uiteenlopende landen met allemaal een eigen achtergrond. 

Nicolette

“De directeuren hebben regelmatig onderling overleg, dus als je ergens tegenaan loopt, heb je altijd iemand met wie je kunt sparren. Je staat er niet alleen voor.”

Nicolette Dronkers

  • Directeur
  • Obs Vuurvogel
Lees het hele verhaal van Nicolette

Scholengroep Holland bestaat uit 13 scholen, maar het voelt evengoed kleinschalig. Je stem telt en er wordt echt naar je geluisterd. Ik merk wel dat ik me nu nog meer onderdeel van Scholengroep Holland voel nu ik directeur ben. Als directeur sta je meer in contact met de verschillende scholen en het stafbureau. Ik zie nu ook echt meer wat al het ondersteunend personeel betekent voor de scholen.  

De afgelopen jaren is er wel steeds meer verbinding gezocht tussen de verschillende scholen van Scholengroep Holland. De directeuren hebben regelmatig onderling overleg, dus als je ergens tegenaan loopt, heb je altijd iemand met wie je kunt sparren. Je staat er niet alleen voor.