Groenehoek - Locatie Groeneweg

Verantwoordelijkheid – samenwerken - zelfstandigheid

Groenehoek - Locatie Groeneweg

Groenehoek - Locatie Groeneweg

Dit is OBS Groenehoek

Wij zien de school als een leeromgeving waar kinderen en leerkrachten iets van én met elkaar leren. We leren hier kinderen namelijk om samen te werken en te spelen door naar elkaar te luisteren en respect voor elkaar te hebben. Ons doel is om leerlingen hiermee een goede basis mee te geven voor hun toekomst. En ons streven is om het onderwijs zo goed mogelijk aan te passen op het individu en ieder kind in zijn of haar eigen kracht te zetten, zodat ieder kind zich in een veilige omgeving optimaal kan ontwikkelen. Zo bieden we een uitdagende omgeving en stimuleren op een positieve manier het leerproces. Leren is leuk en fouten maken mag! Zo creëren we de meest effectieve leerweg voor ieder kind, waarin het doelmatig, zelfstandig en functioneel kan leren en werken. Hoe we dat doen? Met Daltononderwijs!

Contact

Groeneweg 129 2661 KV Bergschenhoek
directie@obsgroenehoek.nl 0105225459 Bezoek website

“Waar je jezelf mag zijn”

Vriendenboekje SGH - werken bij (12).png
Klik op de afbeelding om te vergroten

De meest effectieve leerweg voor ieder kind 
Wij geloven dat Daltononderwijs de onderwijssoort is die het meest effectief is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Onze leerstof verschilt niet van de leerstof op andere basisscholen, maar de manier waarop we deze aanbieden wel. Met onder andere weektaken, keuzetaken en de kans om met aangepast lesmateriaal te werken, bieden wij elk kind de mogelijkheid om te leren op eigen tempo. Daarnaast leren we kinderen op deze manier om zelfstandig te worden. Iets wat van groot belang is voor de ontwikkeling van een kind. We leren de kinderen zelf oplossingen te vinden voor de alledaagse problemen en tijdens het leerproces hulp te vragen. Wij vinden het belangrijk dat een kind leert omgaan met verantwoordelijkheid, leert keuzes te maken en leert omgaan met de vrijheid deze keuzes zelfstandig te kunnen maken. Het is de taak van de leerkracht om het kind hierin te begeleiden en een passende mate van verantwoordelijkheid te geven.

Jij bij OBS Groenehoek
Ons team is een vaste hechte groep mensen die met enorm veel passie en enthousiasme hun werk uitvoert. Er is een mooie combinatie van leerkrachten met ruime praktijkervaring en jongere collega's met de nieuwste kennis en inzichten. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en de 45 jaar. Wij vinden de ontwikkeling van ons team heel belangrijk. Daarom werken we jaarlijks intern aan de (team)ontwikkeling op verschillende gebieden. We evalueren en reflecteren voortdurend zodat we goed inzicht krijgen in ons professioneel handelen. De ontwikkeling van onze school en de ontwikkeling van onze medewerkers moet parallel lopen. Wij geloven namelijk in levenslang leren! Mede daarom investeren wij graag in het onderwijspersoneel van de toekomst en werken wij nauw samen met de PABO. Jaarlijks verwelkomen we graag stagiair(e)s om praktijkervaring op te doen in onze klas. Samen zorgen we ervoor dat ons onderwijs van de hoogste kwaliteit is en blijft. 

Wij zijn trots op: De hoge mate van betrokkenheid die wij zien bij ouders, leerkrachten én leerlingen. 

Dit is ons onderwijs: Daltononderwijs, waarin we zelfstandigheid enorm stimuleren.

Bij OBS Groenehoek vind je 35 medewerkers en 337 leerlingen, verdeeld over 15 groepen op 2 locaties.