SGH als werkgever

Dit is Scholengroep Holland als werkgever

De leerkracht centraal voor goed onderwijs

De ‘kracht’ in leerkracht

Weet je nog? Die ene leraar die jou vroeger zo inspireerde, aan het lachen maakte of je het vertrouwen gaf dat je zelf miste? Misschien weet je de naam van die leraar niet meer, maar je zult nooit het gevoel vergeten dat diegene je gaf. De invloed van een leerkracht op het leven van een kind is bijzonder groot. Hierbij gaat het niet alleen om het aanleren van basisvaardigheden zoals taal en rekenen. Het gaat ook om de persoonlijke ontwikkeling en de manier waarop een kind naar zichzelf, een ander en de wereld kijkt.   

Elke leraar is uniek, maar één drijfveer hebben we allemaal met elkaar gemeen: het beste voor ieder kind. En alle medewerkers van Scholengroep Holland zijn onmisbaar om eerlijke kansen voor ieder kind waar te maken. De leraar is namelijk degene die het directe contact heeft met de leerlingen. Daarom zetten wij ons als scholengroep in om jou als leerkracht te ondersteunen. Zodat jij jouw werk zo goed mogelijk kunt doen. “De leerkracht centraal”, noemen we dit in ons strategisch beleidsplan. Hier bouwen wij aan. En we betrekken onze medewerkers graag om dit steeds beter vorm te geven. 

 

Lees de verhalen van onze leraren

De ‘leer’ in leerkracht

Bij Scholengroep Holland geloven we dat niemand ooit uitgeleerd is. We investeren daarom niet alleen in de groei van de kinderen, maar ook in die van onze leerkrachten. Wij bieden volop studiemogelijkheden en kansen om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo stimuleren we jouw professionele ontwikkeling én verbeteren we de kwaliteit van ons onderwijs. Wij hebben hiervoor een ruim aanbod via ons Leerplein. Het gaat hierbij altijd om een combinatie van theorie, uitwisseling van expertise en het onderzoeken van een persoonlijke leervraag. Zo geef jij richting aan jouw eigen ontwikkeling, want je groeit pas écht als je dingen doet die je leuk vindt. Scholengroep Holland stimuleert je daarbij.

Jij blijft van je collega’s leren en je collega’s van jou. Want kennisuitwisseling staat bij ons hoog in het vaandel. We investeren in verschillende manieren om kennis, expertise en inspiratie uit te wisselen. En ook als je (nog) niet in het bezit bent van een onderwijsbevoegdheid, bieden wij veel mogelijkheden. Tijdens een stage of zij-instroomtraject begeleidt Scholengroep Holland je graag het werkveld in.

Bekijk nu onze vacatures

Een ambitieus team bomvol gezelligheid

Werken bij Scholengroep Holland betekent werken in een fijne omgeving vol behulpzame collega’s, enthousiaste leerlingen en betrokken ouders. Jouw team herken je aan hun enthousiasme, bevlogenheid en energie om de kinderen goed in hun brede ontwikkeling te ondersteunen. Ons gezellige en ambitieuze team stelt hoge doelen en werkt met veel passie. Elke schooldag weer. Door elkaar uit te dagen halen we het beste in elkaar naar boven. Zo dragen we samen bij aan zo goed mogelijk onderwijs in een veilige leeromgeving. Je krijgt veel vrijheid, want wij vertrouwen op jouw professionaliteit.

Lees de verhalen van onze collega's

Dit zijn de voordelen van werken bij SGH

diagram.png

Ontwikkeling

Ons team blijft volop in ontwikkeling. Iedere medewerker krijgt de kans om te groeien en om zich te ontplooien binnen een uitdagende en gezellige leeromgeving. Jij geeft richting aan jouw eigen ontwikkeling en Scholengroep Holland ondersteunt je daarbij. 

handshake.png

Ondersteuning

Als leerkracht heb je een grote invloed op de ontwikkeling en het welbevinden van de leerlingen. Wij werken er daarom aan om onze leerkrachten steeds beter te ondersteunen, zodat jij jouw werk zo goed mogelijk kunt doen.

guidance.png

Begeleiding

Werken in het onderwijs is werken in de mooiste branche ter wereld. Ook als je (nog) niet in het bezit bent van een onderwijsbevoegdheid, bieden wij veel mogelijkheden. Tijdens een stage of zij-instroomtraject begeleiden we je graag het werkveld in.

book.png

Onderwijsvormen

Onze scholen hebben de vrijheid om op hun eigen, unieke manier invulling te geven aan het onderwijs. Hierdoor werken we met verschillende onderwijsvormen, zoals Dalton en Jenaplan. Zo is er altijd wel een school die bij helemaal jou past!

Ontwikkel jij samen met ons het beste onderwijs?

Ontdek nu welke school het best bij jou past

Wij geven scholen de ruimte om allemaal op hun eigen, unieke manier invulling te geven aan het onderwijs. Hierdoor werken we met verschillende onderwijsvormen, zoals Dalton en Jenaplan. Zo is er altijd wel een school die bij jou past!

Onze scholen